IKIGAI

¿Què significa?

La paraula japonesa IKIGAI es compon de dos vocables: iki (vida), i kai, (la realització del que un espera i desitja).

Segons els Japonesos, tothom té un IKIGAI, un motiu per existir. Alguns els han trobat i són conscients del seu IKIGAI, altres ho porten dins però encara l’estan buscant.

Aquest és un dels secrets per a una vida llarga, jove i feliç, resideix en tenir un IKIGAI que ens mantingui ocupats.

Literalment podria traduir-se com “allò pel que val la pena viure” i simbòlicament vindria a representar “la teva passió en la vida, això que t’ il·lusiona fer perquè si” .

L’ Ikigai, dins de la cultura empresarial japonesa, és un concepte d’equilibri professional lligat a la realització personal. Treball, competències o habilitats que resulten de la intersecció d’allò que el món demanda, el que t’agrada fer, allò en el que ets bo i pel que fins i tot pagaries. I no és fantasia, és un terme empresarial real.

A Occident en diem convertir la teva afició en la teva professió, cosa gens de sencillla.

Amb cada condició de les esmentades, s’afegeix un nivell extra de dificultat. Dit això, aconseguir el ikigai com a autònoms és avui dia més possible que mai perquè mai abans hem tingut més oportunitats per emprendre per la nostra compte.

Els quatre pilars bàsics del ikigai:

  • El que t’agrada fer

  • Allò en el que sóm bons

  • Allò pel que pagaries

  • El que món necessita

Hes de mantenir un equilibri entre aquests quatre pilars.
Com emprenedors, tenim moltes oportunitats de realitzar-nos professionalment i personalment, que és del que tracta el concepte japonès… de ser feliços 🙂